Huis & tuin: handige weetjes en tips

Een vakkundige hovenier tovert uw tuin om!

Velen van ons dromen van een mooie tuin. Een plaats waar we kunnen genieten van de vrije momenten en waar we helemaal tot rust kunnen komen, weg van alle drukte. Als u het idee hebt opgevat om van uw tuin zo'n plaats te maken, kunt u daarvoor rekenen op een vakkundige hovenier, bijvoorbeeld Comfortuin BV. Hij tovert in een mum van tijd uw dromen om in werkelijkheid en geeft u de tuin waar u al zo lang naar verlangt.

Ontwerp
In een eerste fase zal het belangrijk zijn om precies te weten wat de mogelijkheden zijn die uw tuin u te bieden heeft. Hiervoor zal de hovenier uw tuin volledig opmeten en in kaart brengen. Hierdoor is perfect te bepalen wat de mogelijkheden zijn en over hoeveel ruimte u beschikt voor het uitvoeren van uw plannen. In het ontwerp staan uw wensen steeds centraal en kunt u aangeven hoe u bepaalde zaken ziet. De hovenier zal vervolgens aangeven wat naar zijn mening wel of niet mogelijk is. Daarnaast zijn er misschien andere mogelijkheden, waar u zelf nog niet aan gedacht had. Het ontwerp is pas af als u helemaal tevreden bent.

Realisatie
Met het plan als basis kan vervolgens aan de realisatie van uw tuin begonnen worden. Het grote voordeel van het werken met een vakkundige hovenier is dat hij over alle gereedschap beschikt om de plannen perfect uit te werken en af te maken. In de realisatiefase zal uw volledige tuin aangepakt worden. Het zaaien van graspartijen, het aanleggen van de uitgetekende borders, het aanplanten van planten en struiken, het wordt allemaal met de grootste zorg voor u gedaan.

Moeten er zaken gerealiseerd worden die niet direct tot de expertise van uw hovenier behoren, dan zal hij hiervoor steeds beroep doen op andere professionals. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het aanleggen van een vijver, het aanleggen van een terras of het plaatsen van ingewikkelde constructies.

Nazorg
Een mooie tuin aanleggen is één zaak, maar u wilt natuurlijk ook dat uw tuin er mooi uit blijft zien, jaar na jaar. U kunt met de hovenier een overeenkomst sluiten, dat op nader te bepalen tijdstippen het onderhoud van uw tuin voor u gedaan wordt. U kunt hierbij helemaal zelf bepalen welke klusjes u zelf zult doen en voor welke u liever beroep doet op een professional. Een mooie tuin vergt toch wel wat onderhoud en door dit deel uit te besteden, blijft er voor u meer tijd over om te genieten van uw tuin!