Huis & tuin: handige weetjes en tips

Waarom kies je voor bestrating?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom mensen kiezen voor bestrating. Wil je iets met je tuin, dan heb je natuurlijk vrij veel opties. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Je kunt gras nemen, maar dan moet je wel de tijd hebben om het te maaien. En misschien vind je het ook helemaal niet mooi. Een ander idee is houtsnippers of bijvoorbeeld grind strooien. Er zijn verder ook allerlei materialen mogelijk. En je kunt kiezen voor een combinatie. Misschien een stukje bestraten en dan ook nog een gedeelte met gras.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een voorkeur hebben voor bestraten. Vaak heeft dit ook te maken met een stukje duurzaamheid. Hoe je het ook went of keert, tegels gaan lang mee. Echt jarenlang. Zeker als ze goed verzorgd worden. Wil je dat de tegels heel lang meegaan, dan is het wel cruciaal dat ze op een goede manier worden gelegd. Het liefst door een professional. Of je moet zelf ervaring en de expertise hebben. Verder heb je met tegels niet veel werk, er hoeft nauwelijks onderhoud aan te worden verricht. Ook al loop je elke dag over de tegels, ze zullen niet snel slijten. Natuurlijk moet je af en toe onkruid verwijderen, maar dat ligt ook wel weer aan de soort bestrating die je kiest. Veel mensen vinden bestraten tenslotte prettig omdat je uit zoveel opties kunt kiezen. Gras is gras, maar tegels zijn geen tegels. Tenminste als je kijkt naar hoeveel keus er is. Denk alleen al aan de formaten van de stenen. En dan heb je nog de kleuren en het materiaal.

Weinig onderhoud

Veel mensen vinden gras wel mooi, maar hebben geen tijd of gelegenheid om het elke week te maaien. En dan hebben we het nog niet eens over bemesten en bekalken. Bestraten is dus handig als je een tuin wilt met weinig onderhoud. Misschien overweeg je nog grind, maar een nadeel kan zijn dat het zich snel verspreidt. Het komt dan op plekken waar je het niet wilt en juist op de plaatsen waar je het wel wilt zien, wordt het kaal.

Keuze maken

Als je het lastig vindt hoe je het beste kunt bestraten, of welke tegels je moet nemen, dan kun je altijd contact opnemen met een hovenier. Of je zoekt op internet naar een aantal mogelijkheden. Waarschijnlijk maak je op de plek waar je laat bestraten ook je terras. Dan wil je natuurlijk wel dat het er mooi uitziet. De laatste tijd zien we regelmatig dat mensen kiezen voor industrieel, bohemian of juist voor exotisch. Het is maar net wat jouw persoonlijke smaak is.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Hoveniersbedrijf de Colm.