Huis & tuin: handige weetjes en tips

Een traditionele traploper is decoratief en praktisch ideaal voor in huis

Traplopers zijn decoratief en praktisch gezien een aanwinst voor elke trap. Er zijn tal van varianten traplopers beschikbaar, maar tegenwoordig is vooral de traditionele traploper erg geliefd. Traditionele traplopers kenmerken zich door hun klassieke en tijdloze uitstraling. Er is dan ook voor iedere smaak en woningstijl een geschikte traditionele traploper te vinden bij een interieurexpert. Maar wie kiest voor het aanbrengen van een traploper op de trap, krijgt nog véél meer moois!

Optimaal loopcomfort, veilig en geluidsarm

Traplopers worden aangebracht op de traptreden vanwege het visuele effect, maar ook voor meer loopcomfort. De zachte stof zorgt ervoor dat je, als je in de ochtend of avond uit of naar bed gaat, geen koude en verkleumde voeten krijgt. Ook is de zachtere ondergrond beter voor je voeten, gewrichten en spieren dan wanneer je ervoor kiest om je trap niet te laten bekleden.
Verder zorgt goede trapbekleding ervoor dat je veilig over de trap kunt lopen zonder het risico op uitglijders. Als er bijvoorbeeld vocht op de traptreden ligt en er geen traploper is aangebracht, worden traptreden spiegelglad. De kans op uitglijden en jezelf verwonden is dan aanzienlijk. Kies je voor het laten aanbrengen van een goede stoffen traploper, dan verhoog je de veiligheid in je woning flink.
Fijn is verder dat traplopers ideaal zijn om geluiden te dempen in huis. Traplopers absorberen geluiden. En dat is voor je medebewoners in huis, maar zeker ook voor de buren een stuk aangenamer. Dat is een groot voordeel natuurlijk.

Gemakkelijk te herstellen en veel keuzemogelijkheden

Aantrekkelijk aan een traploper laten leggen is ook het feit dat bij lokale schade traplopers gemakkelijk te renoveren en herstellen zijn. Mocht de stof kapot zijn, wat niet aannemelijk is als je voor kwaliteit kiest, dan is de schade snel weer te herstellen.
Verder is een van de voordelen uit de lange reeks pluspunten van traploper het gegeven dat je veel te kiezen hebt. Er zijn qua kleuren, patronen en ook als het om de afwerking van je traploper gaat, veel opties. Het beste is om een specialist in te schakelen, die je goed kan adviseren over de mogelijkheden die aansluiten op jouw specifieke wensen. Zo kun je gaan voor een egale kleur traploper, maar ook voor vrolijke patronen met halve manen, of voor klassieke traditionele kleuren als rood. Wil je de traploper helemaal mooi afmaken, dan kun je dit onder meer doen met roedes of met metalen buizen. Zo creëer je op een voordelige en eenvoudige manier een prachtige trap, waar je nog jarenlang mee vooruit kunt. Bezoek nu de website van een stoffenspecialist en geniet van de ruime keuze die er is als je een traploper in traditionele stijl zoekt.