Huis & tuin: handige weetjes en tips

Houten keukens: een nieuwe trend! De voordelen & mogelijkheden

Keukens van hout zijn helemaal 'hot'!

De afgelopen jaren heeft de verkoop van houten keukens in Nederland een flinke vlucht genomen. Keukens van hout zijn behoorlijk populair onder het grote publiek. Steeds meer woningeigenaren gaan dan ook voor een keuken van hout. Met name de interessante voordelen die hout in de keuken te bieden heeft, zorgen voor deze toeloop op dit type keuken. Maar welke interessante voordelen hebben houten keukens dan zoal te bieden? En wat zijn de mogelijkheden als u een houtkeuken wilt kopen?

Welke voordelen houten keuken te bieden hebben

Het grootste pluspunt van keukens die (grotendeels) van hout zijn gemaakt, is de prachtige natuurlijke uitstraling die deze keukens hebben. Keukens van hout komen dan ook prachtig tot hun recht in woningen met een Scandinavische en landelijke interieurstijl. Maar dat is niet het enige, want ook in eigentijdse, moderne of juist vintage-retro woonstijlen komt de houten keuken prachtig tot zijn recht. Hout valt namelijk te combineren met allerlei andere soorten materiaal en daarom zijn keukens van hout bruikbaar in elk interieurtype. Naast deze multifunctionele inzetbaarheid is een echte meerwaarde van keukenblokken van hout het feit dat ze, los van de interieurstijl, prachtig te combineren zijn met allerlei kleursoorten en kleurvarianten. Of u nu van een blauwtint keuken houdt, van excentrieke kleuren als rood of oranje of van meer traditionele kleurenpatronen in grijs, wit of zwart: met hout is alles mogelijk. Ten slotte, als derde pluspunt, is belangrijk dat houten keukens gezelligheid en warmte uitstralen. Houdt u van een knusse sfeer? Dan houdt u ook van hout!

De mogelijkheden van houten keukens

Heeft u gekozen voor de aanschaf van een houten variant keuken? Dan zijn er meer dan genoeg opties als het aankomt op de houtsoorten. Er zijn tal van houtsoorten mogelijk om in de keuken te gebruiken. De diverse houtsoorten die gebruikt worden hebben elk hun eigen uitstraling en ademen een unieke sfeer. Een van de populaire houttypen die voor keuken wordt gebruikt, is een keuken gemaakt van steigerhout. Keukens krijgen met dit hout een stoere uitstraling en zien er direct sterk en robuust uit. Houdt u van ruw, eigentijds en stoer, dan is steigerhout een slimme keuze. Voordelig aan deze houtsoort is daarbij dat er diverse kleurentinten, van licht tot donker, verkrijgbaar zijn en dat u kunt kiezen uit nieuw steigerhout of tweedehands steigerhout. Over het algemeen geldt dat steigerhouten keukens voordelig zijn! De tweede populaire optie is eikenhout gebruiken. Eikenhouten keukens zien er strakker en gelikter uit en hebben een lichte uitstraling. Deze keuken zijn over het algemeen prijziger dan keukens van steigerhout. Naast deze twee houtsoorten, kunt u nog gaan voor een houtlook keuken. Deze keukens zijn gemaakt van kunststof dat op hout lijkt en hebben daardoor nauwelijks onderhoud nodig en zijn goed te reinigen.